Чувствително захлаждане имаше в цялата страна през седмицата. Празничният ден започна

...
Чувствително захлаждане имаше в цялата страна през седмицата. Празничният ден започна
Коментари Харесай

Синоптик успокои: Градусите отново ще стигнат до около 30

Чувствително захлаждане имаше в цялата страна през седмицата. 

" Празничният ден стартира с облаци от север, рано сутринта в Софийското поле преваля едва, облаците денем ще се раздират и понижават. Малко по-ветровито е по Черноморието, със скорост напразно 7-8 метра в секунда, само че той ще отслабва. Следобед ще се заоблачи в северната и източната част на България, ще превали слаб дъжд, а градусите ще бъдат 15-19 ", съобщи синоптикът Петър Янков. 

Той посочи, че в петък астрономическата есен ще настъпи към 3 часа сутринта. 

" Ще имаме повече слънце, облачността ще се раздира, температурите ще се покачват до 21 градуса. Повишението ще продължи и през уикенда. Съботният ден ще стартира със слънце, следобяд ще има облаци, само че превалявания не се чакат. Неделя ще бъде по-хубавият ден за високопланински туризъм, ще има повече слънце, заоблачаване ще има вечерта ", каза синоптикът пред bgonair.

Янков предизвести всички, които са възнамерявали отмора в Северна Италия, че ги чакат превалявания, съпроводени с гръмотевици. У нас нова порция значителни превалявания се чакат към 6-7 октомври.

" Новата седмица ще стартира с топло време, с температури до 29 градуса. Чувствително ще се покачат градусите. Във вторник ще премине хладна облачна вълна с валежи в западните региони, следва интервал със междинни температури 24-29 градуса. Около 29-30 септември ще има нова порция превалявания, когато ще има и малко захлаждане ", заяви прогнозата в дълготраен проект Петър Янков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР